Jagt på Stensgaard

Jagt på Stensgaard

Jagt og naturpleje er en del af ejendommens kultur og er uløseligt forbundet. På Stensgaard har vi et professionelt jagtvæsen, hvor forholdet mellem jagt og naturpleje sker på en sund afbalancet måde. Dette sker ved, at vi året rundt udfører en omfattende naturforvaltning til glæde for hele dyrelivet på ejendommen. Naturpleje på dette niveau er en meget ressourcekrævende opgave, men det er samtidig en af de opgaver som vi bedst kan lide at arbejde med. De indtægter vi har ved udlejning af jagt, er med til at betale for noget af den naturpleje vi udfører.

Naturpleje er en vedvarende opgave, som man aldrig afslutter. Det er en proces, hvor vi løbende fornyer og forbedrer de mange forskellige biotoper der findes på ejendommen.

Når vi holder jagt på Stensgaard, er skovene og de mange remiser, med til at vi kan præsentere meget udfordrende drevne fugle for vores gæster. Vi er yderst kvalitetsbevidste og bestræber os på at levere en jagtoplevelse udover det sædvanlige, hvor der på jagtdagen er lagt stor vægt på kunsten at drive fuglene på den bedste måde. 

Råvildtbestanden på Stensgaard er sund og talstærk og vi har ligesom mange andre steder i landet oplevet en kraftig fremgang i bestanden af råvildt. Vi har konstant fokus på at pleje og forbedre sundheden af vores råvildt. Dette sker bl.a. ved fodring året rundt og ved at vi selektivt afskyder et passende antal hun- og handyr hvert år. Jagt på råvildt sker udelukkende med riffel.

Jagtvæsenet kan bl.a. tilbyde:

  • Dagsjagter på drevne fasaner.
  • Dagsjagter i roughshootingstil (mindre tampejagt) med kombineret vildtudbytte.
  • Harejagt.
  • Riffeljagt på råvildt. 

Der er gode muligheder for overnatning, enten på Stensgaard eller i nærheden og vi hjælper gerne med at arrangere dette for vores gæster.